Manieren van Dragen

Er zijn verschillende manieren voor het dragen van je kindje, al vanaf het moment dat hij of zij geboren is. Natuurlijk past bij iedere andere leeftijd en ontwikkeling van jullie kindje een juiste passende knoop, in een consult kijken we samen welke knoop aan jullie wensen en behoeften voldoet.

Grofweg zijn er drie manieren van dragen; buik, heup en rugdragen.

Buikdragen

Is zowel voor jouzelf als voor jullie kindje vaak de ideale kennismaking met dragen. Op een vertrouwd plekje, alles zien, horen en beleven. Maar ook de mogelijkheid voor je kindje om zichzelf af te sluiten voor alle prikkels van buitenaf, het hoofd weg te draaien en lekker dichtbij jou te kruipen. Dichtbij die bekende stem en harstslag die zo vertrouwd zijn, gewoon even lekker liggen of zelfs een dutje doen.

Heupdragen

Zodra kindjes wat steviger zitten en minder ondersteund hoeven te worden in de nek/ rug zetten we ze vaak automatisch al op de heup als we ze tillen. Dit is voor ons een makkelijke en comfortabele  manier, met ondersteuning van een de heup kost dit weinig kracht of inspanning. De vorm van onze heupen is perfect om een kindje op te zetten, vaak klemt een kindje zichzelf zelfs een beetje aan je vast met beentjes en / of armen. Van deze natuurlijke houding wordt met het heupdragen gebruik gemaakt! Waar het voor je arm na verloop van tijd toch wel zwaar wordt houdt de doek het met gemak vol, daarbij heb je nu allebei je handen vrij terwijl je kindje lekker dichtbij zit.

Rugdragen

Na het buik en/ of heupdragen is rugdragen een logische vervolg stap, vaak pas als je kindje ouder is. Je kindje is er langzaam aan toe meer van de wereld te kunnen zien en beleven. Uiteraard nog steeds vanaf jouw bekende en vertrouwde schouder, jijzelf hebt genoeg vertrouwen gekregen in het dragen en in je kindje zelf om te gaan rugdragen, daarbij vind je het misschien wel heel fijn om even je handen echt vrij te hebben terwijl je je kindje nog steeds alles kan bieden waar hij of zij behoefte aan heeft. Rugdragen kan dan een uitkomst zijn, ook voor lange wandelingen of grotere kindjes.

Dragen in de praktijk

Dragen is samen leren en ontdekken vanuit een veilige vertrouwde omgeving. Het begint met de allerkleinsten op de borst bij papa of mama, gezichtsuitdrukkingen waarnemen terwijl je de bekende hartslag hoort en een bekende geur ruikt.
Naarmate je ouder wordt ga je samen de wereld in, je kindje ziet wat jij ziet en andersom met de mogelijkheid jezelf af te sluiten voor prikkels.

Ervaar zelf het genot en het gemak van dragen en ontdek of je net zo enthousiast wordt als ik!
Mail/ bel me voor vrijblijvende informatie of om een (kennismakings-) consult in te plannen met dragen.